• +31657323775
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • OPEN 7 d/week

Posts van onze blog

  • Wat is hosting?

Wat is hosting?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

We worden vaak door onze lezers gevraagd om uit te leggen wat het verschil is tussen een domeinnaam en webhosting? Veel beginners weten niet dat dit twee afzonderlijke dingen zijn. In deze beginnershandleiding leggen we het verschil uit tussen een domeinnaam en webhosting.

Webhosting is de plaats waar alle bestanden van je website leven. Het is als het huis van je website waar het daadwerkelijk leeft.

Een goede manier om hierover na te denken is als de domeinnaam het adres van je huis is, dan is webhosting het huis waarnaar het adres verwijst. Alle websites op internet hebben webhosting nodig.

Wanneer iemand jouw domeinnaam in een browser invoert, wordt de domeinnaam vertaald naar het IP-adres van de computer van jouw webhostingbedrijf. Deze computer bevat de bestanden van uw website en verzendt deze bestanden terug naar de browsers van de gebruikers.

Webhosting is een service waarmee organisaties en personen een website of webpagina op het internet kunnen plaatsen. Een webhost of een webhostingserviceprovider is een bedrijf dat de technologieën en services biedt die nodig zijn om de website of webpagina op internet te bekijken. Websites worden gehost of opgeslagen op speciale computers die servers worden genoemd.

Wanneer internetgebruikers jouw website willen bekijken, je hoeft alleen maar jouw websiteadres of domein in hun browser te typen. Hun computer maakt vervolgens verbinding met uw server en uw webpagina's worden via de browser aan hen geleverd.

De meeste hostingbedrijven vereisen dat u uw domein bezit om ze te hosten. Als u geen domein heeft, helpen wij graag om van een domeinnaam te voorzien. 

Bij Creative Dutch Lion Design, kunt u webhosting + een nieuwe domeinnaam kopen in de winkel. De server die CDLD heeft zijn snel en optimaal gemaakt voor webhosting, voor lichte en zware applicaties.  


logo creative dutch lion design nl websites webdesign webstore


Creative Dutch Lion Design wilt voor iedereen een betaalbare oplossing vinden om online bezoekbaar te zijn! Door onze ervaringen en dagelijkse designen zijn we experts in de wereld van design, beveiliging en IT. 

Posts van de Blog